På Elfsborgsläktaren: Sektion Schlätta!

Hej gulsvarta vänner!

Tidigare har ni på bloggen kunnat läsa om grupperingarna Gulsvarta Systrar och Sektion Mark och nu är det dags att stifta bekantskap med ytterligare en nämligen grabbarna i Sektion Schlätta som gjort entré på ståplatsläktaren under året och som är där för att stanna! Det är en brokig skara människor som med sitt engagemang och alla resor för IF Elfsborg bidrar till den positiva supporterkulturen och som bär fanan högt i Skaraborg.
En av medlemmarna, William, har ni tidigare träffat i reportageserien ”Ett gulsvart Sverige” där han berättade om sitt personliga supporterskap och skapandet av bland annat Skaraborgs Guliganerna på Facebook. Idag träffar vi återigen William och de andra i kompisgänget och får en inblick i hur livet i en av Elfsborgsläktarens grupperingar nämligen Sektion Schlätta ser ut! Häng med!

skarmklipp2

Vilka är Sektion Schlätta?
Vi är en liten supportergrupp vars deltagare kommer ifrån Skaraborgs inre kretsar där målet är att aktivt följa IF Elfsborg, borta som hemma. Gruppen startade inför säsongen 2016 och drivs numera aktivt av ett ”kompisgäng”.

Hur många medlemmar är ni idag?
Vi i Sektion Schlätta är 5 medlemmar. Varav 2 stycken befinner sig i Skövde. Resten har daglig bostad i Lidköping, Falköping och Skara.

Vilka är era bästa reseminnen under säsongen?
Kalmar away: Vi kom lite för tidigt till Kalmar så vi bestämde oss för att åka över till Öland för att bada och de var också en allmänt rolig resa där de fortfarande fanns stora förhoppningar om allsvenskan.

Östersund away:  Vi gjorde resan till mer än bara en bortamatch. Festade, umgicks och det var kul med en ganska bra uppslutning på läktaren trots att det var cirka 70 mil hemifrån. Finns otroligt mycket att säga om den här resan, minnen för livet.

Blåvitt Away: Taggad, starka förhoppningar och förväntningar eftersom vi hade chans att slåss om fjärdeplatsen på riktigt och kunde hamna före blåvitt i tabellen. Höjdpunkten var dock på läktaren då vi hedrade Klas Ingesson och visade upp positiv läktarkultur genom sång och pyroteknik.

 

 
Jag tycker att Sektion Schlätta gjort ett fantastiskt arbete under säsongen med att närvara både hemma som borta (Allting blir som borta för dessa grabbar förvisso) Det är alltid ett sant nöje att diskutera IF Elfsborg eller livet i stort med dessa människor. Jag och pappa har flera gånger blivit inbjudna till deras bord på uppladdningar och de är ett föredöme bland gulsvarta supportrar enligt mig. Jag var nyfiken på och se hur de själva resonerade kring deras påverkan av supporterkulturen kring IF Elfsborg.

Hur ser ni på supporterkulturen och vad kan ni göra för att påverka den?
Vi ser positivt på supporterkulturen inom IF Elfsborg. Den största skillnaden tror vi är dom nya supportergrupperna (Gulsvarta Systrar, Sektion Mark och vi i Sektion Schlätta) som bara på några år har bidragit positivt genom att dra sitt strå till stacken och aktivt gå på matcherna. Som grupp så kan man samåka tillsammans och vi i Sektion Schlätta hade målet inför säsongen att vara närvarande vid varje hemma och bortamatch samt ha med så många medlemmar ifrån gruppen som möjligt. Vi tycker att supporterkulturen är bra eftersom att vi tillsammans på Elfsborgsläktaren bidrar aktivt med sång och tifoaktiviteter i världsklass. Det finns hjärta och passion på läktaren och det finns många som offrar allt för vår förening. Vi i Sektion Schlätta vill påverka supporterkulturen på det sättet att vi går på matcherna, skriker lungorna av oss, viftar med flaggor och försöker växa som grupp. Detta har vi gjort genom att vi har målat vår egen flagga, tryckt upp stickers och beställt tröjor med vårt emblem på o.s.v. Detta hoppas vi ska inspirera andra till att aktivt följa Elfsborg och bidra till vår kultur på läktaren.

Hur ser era bakgrunder ut innan Sektion Schlätta? Är ni gamla trotjänare allihopa eller har grupperingen fött nya supportrar?
Alla är gamla trotjänare på ett eller annat sätt och flera av medlemmarna har gått på matcher i 10 års tid eller mer. Men genom gruppen så har man lärt sig att prioritera Elfsborg före andra saker vilket har lett till att vi har kunnat gå på de flesta matcherna. Frågan är aldrig OM man ska åka. Frågan är alltid HUR man tar sig dit. Detta då det alltid blir lite krångligare för oss utanför Borås att ta oss till bortamatcherna, men de brukar uppenbarligen lösa sig.

 

 
Det är väldigt glädjande att höra deras egna tankar om hur supporterkulturen kan växa och jag delar deras uppfattning om att personligt engagemang på enskild individnivå är det absolut främsta verktyget för att fortsätta utveckla denna. Så om det sitter supportrar och läser detta som går i tankarna att börja engagera sig djupare för IF Elfsborg så rekommenderar jag er starkt att göra detta. Måla en flagga eller två, hjälp till vid tifo-arbeten och slut upp på resorna. För den värme och kärlek man får ut utav detta engagemang är ovärderlig.

Berätta något kul om Sektion Schlätta som inte alla vet?
Alla har inte körkort, 4/5 medlemmar saknar flickvän. Den yngsta får aldrig sitta i framsätet. Sektion Schlätta har varit på plats med minst en medlem på alla tävlingsmatcher både i allsvenskan och cupen förutom två (Malmö och Bajen borta)

Ni åker ganska ofta bil till de olika resmålen, hur ser en typisk bilresa med er ut?
Äldst kör, yngst sover, någon av de resterande styr upp musiken. Kisspaus var fjärde mil, en flaska kir, ”några” öl, glatt humör och på hemvägen diskuteras matchen.

Om ni fick helt fria händer att skapa ett valfritt tifo vad skulle det innehålla då?
Vi hade tyckt de vore häftigt att köra ett tifo med en stor bild som täcker hela Ålgårdsläktaren där spelarna möts av Ryavallen och max fem stycken Elfsborgslegendarer som har betytt mycket för vår förening. Detta ihop med en text som lyder såhär: ”Vi må va bönder och ha våra hästar i stallen! 1904 skrevs gulsvart historia, resten minns vi på Ryavallen.” (Skön idé – Hoppas GTS noterar ner denna! red anm)

14937338_1340495515963090_1801746370467813383_n

Vi börjar närma oss slutet på detta reportage och trots att säsongen är över för denna gång så finns det mycket att planera och ladda inför både under den sena hösten och nästa år. Den 26e november ställer Guliganerna till med 25-årsfest där åtminstone William har utlovat sin närvaro så dyk upp du också. Avslutningsvis så ska även Schlätta få svara på de klassiska fem snabba!

Bil/Buss? – Bil
Öl/Kir? – Kir
Pizza/Tacos? – No taco, no party
Helgmatch/Vardagsmatch? – Helgmatch
Pyro/Inte pyro? – No pyro, no party

Gulsvart Passion tackar Sektion Schlätta för deras medverkan på bloggen – Dela gärna reportaget vidare och kom ihåg, passion slocknar aldrig!

Jag överlämnar det sista ordet till er, vad vill ni hälsa läsarna?
Köp seriebiljett till Elfsborgsläktaren 2017!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s