Säsongen 2016 – Årets lista!

Hej gulsvarta vänner!

En säsong går ruggigt fort och snart vandrar vi in i juletider, nytt år och sen är det försäsong igen. Men innan vi går händelserna i förväg så tänkte jag att vi skulle blicka tillbaka på fotbollsåret 2016 tillsammans. Det har varit ett tidvis turbulent år, både på fotbollsplanen men även runtomkring. Följande skrev jag i ett inlägg här på bloggen i mitten av april:  Jag vet att säsongen 2016 kommer vara en prövning för oss, insändarna kring att jag som medlem i Guliganerna ska leka polis eller att jag är en skam för Elfsborg kommer fortsätta hagla över oss. Men något annat som också kommer fortsätta är det fantastiska arbete vi lägger ned året om på alla möjliga olika fronter för att skapa en supporterkultur värdig IF Elfsborg.

Dessvärre, men även dessbättre så blev det ungefär som jag skrev och våra goda supporterkrafter har fortsatt att göra ett utomstående jobb under året liksom spelarna har gjort i de allra flesta matcher. Jag tänkte därför passa på att skicka ut lite hyllningar men även lite kritik för att sammanfatta året 2016! Häng med!

wp-1459765157903.jpeg

ÅRETS SPELARE:
Med en förträfflig lagmoral och ett jäkla driv att alltid prestera på topp samt försöka höja hela laget till att prestera på topp så har han under året charmat många gulsvarta supportrar med sin spelstil, teknik och attityd! Jag och många med mig hoppas givetvis att få se honom kvar i IF Elfsborg en bra tid framöver. Årets spelare är Issam Jebali!

ÅRETS SUPPORTER:
Går till en person som år efter år oavsett resultat eller placering fortsätter leva för IF Elfsborg och som dessutom uppmanar oss andra att göra detsamma. En aktiv röst både i sociala medier men även på läktaren och med en passion som inte går att ta miste på så förtjänar vår eminenta capo Andreas Tranlöv denna utmärkelse!

ÅRETS ENGAGEMANG:
Dessa killar och tjejer arbetar ibland dag som natt för att stärka den gulsvarta supporterkulturen, det är oändligt med timmar av ideellt arbete som står bakom de fantastiska koreografier som vi Elfsborgare har fått äran att uppleva under året. De har min största respekt och beundran och utan större tvekan så går årets engagemang till vår fantastiska tifogrupp Guligan Tifo Support.

ÅRETS MATCH: 
Efter ett långt och mindre nöjesfyllt EM-uppehåll så sparkades Allsvenskan igång igen 10 juli i somras. Det var uppenbarligen inte bara vi supportrar som var laddade för även ute på plan bjöds det på konstlir och en total överkörning mot Helsingborg. En arena vi sällan vinner på, en omstart av Allsvenskan och Lasse Nilsson on fire! Årets match helt klart!

ÅRETS BOTTENNAPP: 
Det har i grund och botten varit en ganska jämn nivå på spelet under året som gått. Men man kan utan att överdriva säga att det började lite knackigt och hela TRE insläppta mål nere i Kalmar på 30 minuter är ett ganska bra bevis på det. Trots en rejäl återhämtning i andra halvlek efter mål av Proddan och Hedlund så får detta ändå klassas som årets bottennapp!

img_20161001_104708

ÅRETS RESA: 
Vart är vi på väg? För 10 poäng: I Gästrikland i södra delarna av Norrland återfinns denna metropol… För 8 poäng: Majoriteten av invånarna tycks vara mer intresserade av käppakrig än fotboll… För 6 poäng: Deras uteliv sägs vara så begränsat att fotbollssupportrar från två olika lag inte kan dricka öl utan att hamna vägg i vägg med varandra… För 4 poäng: Om det luktar bränt i juletider så är det inte skinkan utan snarare bocken som bränts vid… Slutligen för 2 poäng: Går ni runt i denna Gävliga stad så kan ni än idag se spåren från oss genom klistermärken på varenda stolpe och även Carlos tårar som inte torkat på marken än… Årets resa utan tvekan – Gefle borta!

ÅRETS TIFO: 
Det fanns en rad vackra och välarbetade tifo-arrangemang under säsongen som gått men högst på pallen hamnar ändå det fantastiska 25-årsjubileum tifot hemma mot Häcken. Det var mycket små detaljer på de handmålade OH flaggorna och det var framförallt mycket arbete bakom själva genomförandet då det hissades upp och inte låg platt över publiken som det kanske vanligtvis brukar göra. Grymt jobbat tifogruppen!

ÅRETS MÅL:
Det bjöds på en del vackra konstnummer under året inte minst från årets spelare Issam Jebali som hade fullständig lekstuga mot flera av våra motståndare. Det är därför inte helt orimligt att han tilldelas även denna utmärkelse tack vare sin kanonträff han får till mot Gefle på Gavlevallen.

16dba7a6-ab30-4aaf-81c3-20a890e5c502
(Bild: Sveriges Radio)

Utöver dessa åtta större huvudpriser så finns det givetvis en del annat att snappa upp från året som gått också. Lite kortare utmärkelser följer här nedan!

Årets låt: Adam Englund – Här är du aldrig ensam
Årets roligaste mål: Simon Hedlunds mot Hammarby hemma som målvakten räddar med axeln och som sen touchar en bajenförsvarare i huvudet till självmål…
Årets citat: ”Vi hade inte räknat med att de skulle komma redan på lördagen. De skulle ha en samling på söndagen före matchen. Att så många dök upp redan på lördagen blev lite av en chock för oss.” – Carlos om vår vistelse i Gävle, riktig chock tydligen att vi kom dagen innan då resan upp tar 7-8 timmar och söndagens uppladdning skulle börja vid 11-12 snåret…
Årets läktarsång: Här är vi från Elfsborgsläktaren, ståplats är vårat andra hem! O vi sjunger för vårt gulsvarta lag, för vår förening och för våran stad!
Årets kämpe: Glenn Holvik som under en längre period fått jobba i kraftig motvind men som ändå gjort allt för både Guliganerna och IF Elfsborg. Riktig kämpe!
Årets skithål: Tycks vara samma varje år så Göteborg får utmärkelsen igen! Regn och dålig bortasektion gör att man bara längtar hem…
Årets insamling: Vår fantastiska tjejgruppering GSS höll sig varma i bitande kyla och samlade in nästan 10,000 för Stiftelsen Garissa och kvinnors rätt till ett bättre liv nere i Kenya i slutet på oktober.

Stort tack till alla vänner som läst min blogg under året, som stöttat IF Elfsborg och som brinner för den positiva läktarkulturen!

VI SES PÅ ELFSBORGSLÄKTAREN 2017!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s