Gott nytt år Elfsborgsvänner!

2016 sjunger på sin sista vers, lamporna på Borås Arena har slocknat och inom kort så lär vår så vackra fästning vara täckt i vinterskrud. Det har varit ett intensivt år där och såväl konstgräset som spelarna förtjänar lite vila innan vi kastar oss in i det oerhört spännande 2017. Den gångna säsongen bjöd på både ris och ros och det som till en början var ett trevande, osynkat och osäkert IF Elfsborg blommade under hösten ut till att vara Allsvenskans bästa poänglag i slutskedet av säsongen. Det är med en riktigt bra feeling i kroppen som jag och många andra gulsvarta med mig ser på kommande år med optimism och förhoppning om den ädlaste av medaljer igen.

En redan skicklig trupp har förstärkts ytterligare tack vare Alex Dyer och Jesper Karlsson, två individuellt skickliga spelare som jag tror att samtliga försvar i Allsvenskan kommer att få problem med nästa år – Utöver det sportsliga så har även vi supportrar slagit på den stora trumman och tack vare fantastiskt kollektivt arbete av en mängd olika individer så är det oerhört glädjande att ett nytt rekord vad det gäller seriebiljetter på Elfsborgsläktaren sattes redan innan jul. Hatten av till alla er som på något sätt jobbat för detta, vi ska dock inte vara nöjda här utan fortsätta slita under hela vintern och våren så att Elfsborgsläktaren är fylld till bristningsgränsen när vi tar emot AIK i hemmapremiären.
Jag känner att det är något riktigt stort på gång rent läktarmässigt, jag har varit på Elfsborgsläktaren till och från sedan den invigdes i princip och kan med handen på hjärtat säga att årets insatser inte höll det mått som IF Elfsborg förtjänar och som jag vet att vi kan uppnå. – Men 2017 blir vändpunkten, jag har pratat med en mängd olika Elfsborgare gamla som unga under december månad och samtliga delar denna känsla att vi verkligen är på gång!

Gamla seriebiljettsinnehavare hittar tillbaka, nya unga människor tar plats i gemenskapen och tillsammans så tror jag på att vi kan bygga grunden till en blomstrande supporterkultur i år och sedan fortsätta utveckla denna bit för bit tills vi når den där absoluta toppen som vi alla drömmer om – Den där känslan av att detta är vår borg och här kommer väldigt få lags supportrar ens i närheten av vår nivå, på tv sändningar och Youtubeklipp är det våra vackra sånger som hörs mest. Det är visionen för åtminstone mig och jag hoppas att andra delar denna och försöker bidra för att göra den verklig.
Imorgon så är det dags att skåla in ett spännande 2017 och samtidigt tacka av ett passerat 2016, tacka för alla krigarinsatser på plan, tacka för alla vackra medmänniskor som finns runt vår förening, ägna en tanke åt de som inte längre finns bland oss, men som har gulsvarta hjärtan som ständigt klappar ovanför oss ändå – Bring on 2017!

Gott nytt år önskar jag er alla!

cropped-15094426_1358513577513137_6709242899914222465_n.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s